Zapekané tofu s mrkvou a syrom

Keď včera padla žiadosť na niečo zeleninové a do obchodu nemal ísť kto, nastala improvizácia “alááá chladnička”.

Vzniklo z toho toto chutné a nenáročné jedlo, ktoré je možné buď upiecť vo forme malých fašírok alebo len v zapekacej miske zapiecť celé :)

Podávame so šalátom. v lete by postačili úplne len nasolené paradajky s balzamikom, no napr. aj so zemiakovou kašou si to viem predstaviť. 

Na 2 porcie potrebujeme:

1 biele tofu – 180 g

3 stredne veľké mrkvy

120 g eidamu

1 menšiu šalotku (alebo bielu cibuľku)

2 strúčiky cesnaku

Soľ

Korenie

Bylinky

Do misky si nakrájame nadrobno šalotku. K nej nastrúhame na hrubom struháku tofu, eidam a jednu mrkvu. Na drobnom struháku nastrúhame zvyšnú mrkvu a cesnak.

Pridáme soľ a korenie. Podľa chuti môžeme pridať bylinky, resp. bylinkové korenie. Môže byť tymián, bazalka, majorán,… Všetko premiešame, najlepšie rukou a ochutnáme. Postupne pridávame ešte soľ a korenie podľa potreby, ja som nakoniec použila zhruba 1 a pol lyžičky soli.

Z tejto zmesy môžeme tvarovať malé „fašírky“, pre lenivejších ako ja dnes, všetko vysypeme do malej zapekacej misy a utlačíme. Na 180 stupňov zapečieme 20 minút.

Dobrú chuť :)

tofu zapekane s mrkvou a syrom

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s