Losos s mandľovými lupienkami

Losos je chutná a výborná ryba, ktorá môže byť zaujímavou alternatívou k obedu či večeri. Má vynikajúce nutričné hodnoty a v našich jedálničkoch sa vyskytuje čoraz viac.

Tento recept sme našli prvý krát v časopise Dobré jedlo a odvtedy je u nás pravidelne na stole. Dokonca sme ho tento rok mali aj na Vianoce, s kapustovým šalátom. :)

Potrebujeme (2 porcie):

300-350 g čerstvého lososa

Soľ (hrubozrnnú, ak nie je, môže byť klasická)

30 g masla

2-3 lístky čerstvého rozmarínu

Mandľové lupienky na posypanie

Lososa umyjeme, osušíme a v pekáči posypeme z oboch strán rovnomerne soľou. Necháme postáť asi 10 minút.

Zatiaľ si nasekáme nadrobno rozmarín a v malom hrnčeku roztopíme maslo, do ktorého ho primiešame. Týmto polejeme lososa v pekáči.

Potom rybu ešte posypeme mandľovými lupienkami a na 200 stupňov pečieme zhruba 20-25 minút.

Podávať lososa môžeme s ľahkým šalátom alebo zeleninovým pyré, napr. zelerovým.

Na fotke je položený na lístkoch čerstvého špenátu.

Dobrú chuť :)

losos s mandlovymi lupienkami

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s